İşte Alınan O Kararlar!
Türkiye yangınlarla boğuşuyor. Bakanlar Koca ve Pakdemirli, yangınlarla ilgili yeni gelişmeleri aktardı. Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli son olarak Denizli'deki yangının kontrol altına alındığını duyurdu. Sağlık Bakanı Koca da Antalya ve Muğla'daki son durumu paylaştı.
16.35: Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum ise Manavgat'ta yangından etkilenen bölgeleri inceledi. Gebece Mahallesi'nde yangın söndürme çalışmalarına katılan itfaiye ekipleri ve vatandaşlarla bir araya gelen Kurum, "Bugün bir olma günüdür, siyaset yapma günü değildir. Bugün buradaki olaylar üzerinden rant devşirme günü değildir. Bugün su olup yangının üzerine atma günüdür. Vatandaşlarımız bizlere, evlerine ne kadar kısa sürede kavuşabileceklerini soruyorlar. Biz de vatandaşlarımızın tüm zararlarını karşılayana kadar, tüm evlerini yeniden yapana kadar burada olacağız" dedi. Bakan Kurum, daha sonra Hocalı Mahallesi'ne geçti.
16.33: Muğla'da yangın nedeniyle Seydikemer ilçesi Çökek ve Dereköy mahalleleri Köyceğiz ilçesi Çayhisar ve Zeytinalanı mahallesi tedbiren tahliye edildi.
Eğer bilgisayarın varsa bu oyunu denemelisin!
Raid Shadow Legends
Sosyal Medya Uzmanlığı Eğitimi'nde İlk 50 Kişiye %25 İndirim
Güvennet Akademi Dijital Pazarlama ve Sosyal Medya Uzmanlığı Eğitimi
by Taboola
"BUGÜN VE YARIN KRİTİK"
16.20: Basın mensuplarına açıklama yapan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Elbette tüm çalışanlarımız hep beraber bu mücadeleyi sürdürüyor. Biz de elimizden geldiğinde kendilerine desteklerimizi sürdürüyoruz. Bugün ve yarın kritik... Biz Türkiye olarak yardım ettiğimiz gibi başka ülkelerin de bize yardım etmesini elbette kabul ederiz. Bu büyük bir yangın. Yangının başlamasıyla beraber birçok ülke, komşu ülkeler, dost ve kardeş ülkeler ve Avrupa'dan ülkeler de bizi aradılar. AB, duyuruyu tüm ülkelere iletti. 4 ülkeden, Hırvartistan, Romanya, Fransa ve İspanya'dan dönüş oldu." dedi.
16.18: Yangının başladığı ilk saatlerden itibaren Manavgat'a gelen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, mobil yangın yönetim aracından söndürme çalışmalarını takip etti. Çavuşoğlu, Orman Genel Müdürlüğü'nün Manavgat Ulualan Yangın Yönetim Merkezi'nde bulunan mobil yangın yönetim aracından söndürme çalışmalarını takip ederek, çalışanlardan bilgi aldı.
16.16: Emniyet Genel Müdürlüğü Güvenlik Daire Başkanlığı Takviye Hazır Kuvvet Müdürlüğüne bağlı tüm personel, Muğla'daki orman yangını olan ilçelerine gönderildi. İlçelerde göreve başlayan ekipler, yardım toplama merkezleri, tahliye alanları, söndürme ve soğutma çalışmalarında 24 saat esasına göre görev yapıyor.
Son dakika haberi... Yangın kabusu 7. gününde Kızılçam paniği, herkes oraya koşuyor
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN DOST ÜLKELERE TEŞEKKÜR MESAJI
16.00: Cumhurbaşkanı Rece Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından yangın sonrası taziyelerini ileten ülkelere teşekkür etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;
Orman yangınlarıyla mücadelemizde desteğini, geçmiş olsun dileklerini, taziyelerini ileten, yardıma hazır olduklarını bildiren, yardım gönderen tüm dost ülke ve organizasyonlara milletim adına teşekkür ediyorum. İnşallah bu zorlu süreci en kısa sürede atlatacağız. Özellikle ilk andan itibaren desteklerini esirgemeyen Can Azerbaycan’ın Cumhurbaşkanı, değerli dostum İlham Aliyev’e, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e, İspanya Başbakanı Pedro Sanchez’e ülkem adına teşekkür ediyorum.
Komşumuz İran’ın Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Katar Emiri Şeyh Temim, Hırvatistan Cumhurbaşkanı Zoran Milanovic ve Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski’ye gösterdikleri güçlü dayanışmadan dolayı şükranlarımı sunuyorum.