Reklam

MSB: HAREKAT KAPSAMINDA 89 HEDEF İMHA EDİLDİ

Milli Savunma Bakanlığı, "Pençe-Kılıç Hava Harekatı"nda toplam 89 hedefin imha edildiğini, sözde örgüt yöneticilerinin de bulunduğu çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

MSB: HAREKAT KAPSAMINDA 89 HEDEF İMHA EDİLDİ
20 Kasım 2022 - 15:05
MSB: HAREKAT KAPSAMINDA 89 HEDEF İMHA EDİLDİ
Milli Savunma Bakanlığı, "Pençe-Kılıç Hava Harekatı"nda toplam 89 hedefin imha edildiğini, sözde örgüt yöneticilerinin de bulunduğu çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

Terörü bölgeden temizlemekte kararlı Türk ordusu, teröristlerin yuvalandığı bölgelere bir darbe daha vurdu.Başkomutan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla başlatılan harekatta terör örgütüne ağır hasarlar verildi.Milli Savunma Bakanlığı gerçekleştirilen "Pençe Kılıç Harekatı"na yönelik paylaşımda bulundu.
Açıklamada, şu bilgilere yer verildi:
"Teröristler tarafından ülkemize saldırılarda üs olarak kullanılan Irak kuzeyindeki Kandil, Asos, Hakurk ile Suriye kuzeyindeki Arap Pınarı, Tel Rıfat, Cizire ve Derik bölgelerine Pençe-Kılıç Hava Harekatı başarıyla icra edilmiştir. ​Pençe-Kilit Hava Harekatı ile ülkemizi, milletimizi ve hudut güvenliğimizi tehdit eden teröristlere ait barınak, sığınak, mağara, tünel, mühimmat depoları ve sözde karargah ve eğitim kamplarından oluşan ilk aşamada 81, bu sabah 8 olmak üzere toplam 89 hedef imha edilmiş, çok sayıda terörist etkisiz hale getirilmiştir.
SÖZDE YÖNETİCİLER ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ
"Hava harekatı ile etkisiz hale getirilen teröristlerin arasında terör örgütünün sözde yöneticileri de bulunmaktadır. Büyük oranda yerli ve milli mühimmat kullanılan harekat sonrası tüm uçaklarımız emniyetle üslerine dönmüştür. Asil milletimizin bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından ülkemizin ve milletimizin güvenliği için terörle mücadeleye en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar azim ve kararlılıkla devam edilecektir."
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum