• Reklam
Murat ÖZDENİZ

Murat ÖZDENİZ

kayserihaberlerii38@gmail.com

DOĞUM GÜNÜN KUTLU OLSUN HABER YAP SENELERCE.

22 Şubat 2021 - 16:42

Yayın hayatına yeni başlayan Kayseri Olayları Haber Sitesi’ne başarılar dileyerek başlamak istiyorum sözlerime. Dilerim çok uzun yıllar; gerçekleştirmek için yola çıktıkları güvenilir, dürüst, ilkeli, tarafsız habercilikten asla taviz vermeden yollarına devam ederler.
Güven kelimesinin altını özellikle çiziyorum çünkü;  güvenin olmadığı yerde hayat devam edemez. Güvenilen bir yayın organı olmak bana göre ulaşılabilecek en önemli mertebelerden biridir.
Dünya gündemi, asayiş, sağlık, siyaset, spor, bilim ve teknoloji, kültür sanat, çevre vb. konularda yayın yapacak olan site sıcak sıcak, şehir, ülke ve dünya gündemini yakından takip ederek bizlere ulaştırmak amacıyla yola çıkmış bulunuyor.
Hayatımızda yeni bir iş kurmak ve büyük değişimler içerisinde olmak başlarda biraz korkutucu olabilir. Risk almak kolay bir şey değildir, ancak yeni başlangıçların bir parçasıdır. Bunun yanında başlangıçlar yeni fırsatlar getirir ve güçlendirici olabilir.
Bu girizgâhtan sonra ilk yazımda; başlangıçlar, yeni bir iş veya proje hakkında, tarihin en önemli liderlerinden bazılarının sözlerini sizlerle paylaşarak bir bakıma iki kuş vurmak istiyorum.
1. "Her başarı, deneme kararıyla başlar." -John F. Kennedy
Bir iş kuruyorsanız veya bir sonraki girişiminizi planlıyorsanız işinize tamamen yatırım yapmanız gerekir. Başlangıç ve ardından gelen başarı, bu planı uygulamaya koyma kararınıza bağlı olacaktır.

2. "Tüm merdivenleri görmeseniz bile ilk adımınız inanç olmalı." -Martin Luther King Jr.
Yeni bir şeyi korkutucu kılan en önemli şey belirsizlikle çevrelenmiş olmasıdır. Nihai hedefin ne olduğunu bilmiyor olabilir veya oraya nasıl gideceğiniz hakkında bir fikriniz olmayabilir, bu nedenle ilk adımı atmanız cesaret ve inanç gerektirir. Kendinize, planınıza ve çıkmakta olduğunuz yola inanmanız gerekir.
3. "Başlangıç, işin en önemli kısmıdır." -Plato
Başlangıçlar, onlardan sonra gelen her şeyi çerçeveler. Dikkatli planlama ve bilinçli bir yaklaşım ile başlangıçlarınız, başarı için gerekli olan enerjiyi size sağlayacaktır.

4. "Bir araya gelmek bir başlangıçtır, birlikte kalmak ilerlemedir ve birlikte çalışmak başarıdır." -Henry Ford
Birden fazla kişiyle birlikte bir işe başlamakta zorluklar yaşayabilirsiniz ama doğru ekibi bulduğunuzda işinizi büyük bir başarıya ulaştırabilirsiniz.



5. "Gerekli olanı yaparak başlayın, sonra mümkün olanı yapın ve birden göreceksiniz ki imkansızı yapıyorsunuz." -Saint Francis of Assisi
Yeni bir şeye başlamak zordur ve bu işe bir bütün olarak baktığınızda bunaltıcı görünebilir. Bunun yerine, başlangıçlarınızı parçalara ayırın. Bugün, hemen yapılması gerekenleri yapın ve sadece buna odaklanın. Sonrasında kendinizi hayal edebileceğinizden çok daha fazlasını başarırken bulacaksınız.
6. "Geçmiş ne kadar zor olursa olsun, her zaman yeniden başlayabilirsiniz." -Buda
Bazen baştan başlamak bir seçenek değil, zorunluluktur. Geçmişteki başarısızlıklar unutulmaz olabilir, ama asla bir son değildir. Geçmişinizden ders çıkarın ve yeniden başlayın.
7. "Başarılı olmanın ağırlığı, her şeyden daha az emin olan bir acemi olmanın hafifliği ile yer değiştirdi. Böylece hayatımın en yaratıcı olduğum dönemine girdim." -Steve Jobs
Baştan başlamak ferahlatıcı ve özgür olabilir. Yeni bir şeye başladığınızda, daha fazla yaratıcı, daha özgür olursunuz ve başarılı olmak için daha az baskı hissedersiniz. Böylece başarılı bir işe veya projeye imza atabilirsiniz.
8. "Başlamak için doğru olan yol, konuşmayı bırakmak ve yapmaya başlamaktır." -Walt Disney
Her iş girişimi planlama gerektiriyor olsa da yeni başlangıcınız harekete geçmenize bağlıdır. Çok fazla planlama ve analiz yaparak kapana kısılma olasılığınız yüksektir, o yüzden harekete geçme zamanı!
9. "Yarın sabah, bugünden daha erken kalk ve elinden gelenin en iyisini yap." -Joan of Arc
Başarınız, bu konuda ne kadar çalıştığınıza bağlı. İlk adımı hemen atın, çaba gösterin ve bu fırsatın harika bir şeye dönüşmesi için elinizden geleni yapın.
Hoş geldin ‘’Kayseri Olayları Haber Sitesi’’ nice yıllara…

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum